Spiritualitate

 

tai chiTai Chi (Pumnul final suprem) este una din cele mai eficiente arte martiale interne, recunoscuta in acelasi timp pentru efectele sale benefice asupra sanatatii si longevitatii practicantilor. Este in acelasi timp si o meditatie in miscare, practicantul incercand sa fie mereu constient de corpul sau si de mediul inconjurator, conducand miscarea cu mintea intr-o stare de relaxare activa si alerta.

Tai Chi – facut pentru sanatate – reprezinta o parte din Qigong.

Formele de Tai Chi sunt destinate cresterii fortei naturale, crearii unei stari superioare de relaxare si raspuns intuitiv la lumea exterioara, dobandirea unor abilitati de lupta si aducerii practicantului intr-o stare superioara de focalizare, disciplina, echilibru si armonie cu Universul.

Tai Chi este unul din cele mai eficiente exercitii de cultivare a sanatatii. Prin circularea energiei prin toate meridianele corpului, el ajuta la echilibrarea energetica a intregului organism. Citeste mai departe!

 

 

 

qigongQigong – Munca cu energia

Qigong – Hranirea vietii

Qigong – Stiinta a dezvoltarii potentialului uman

Qigong – Sistem de cultivare a energiei – de origine chineza – elaborat pentru asumarea responsabilitatii fiecarui om in legatura cu starea lui de sanatate, vitalitate si crestere spirituala.

Qigong (Chi Kung) este un sistem chinezesc antic de cultivare a sanatatii, vitalitatii si longevitatii, cat si de evolutie spirituala. Bazat pe principiile clasice ale Taoismului, Qigong ofera o cale de autocultivare ce presupune armonia intre toate nivelurile fiintei umane (fizic, psihic si spiritual), armonia cu natura si progresul constant si natural, evitand excesele si accidentarile posibile in alte discipline fizice si, in acelati timp, evitand retragerea din lume caracteristica altor cai spirituale. Citeste mai departe!

 

 

 

reikiReiki: REI – inţelepciunea divina, minune, universal, luminozitatea divina, omniprezent, omnipotent, stralucitor, universal, clar etc.

KI – energia vitala, forţa universala, forţa generatoare a cerului şi pamantului. (In chineza – chi, in sanscrita – prana, in creştinism – lumina etc.)

REIKI – Energie de origine divina
CE ESTE REIKI ?
Iata cateva dintre definiţiile date, de-a lungul timpului, acestui sistem:

Tehnica de vindecare spirituala (Mikao Usui)
Reiki este un sistem. Acolo nu exista nici o superstiţie, doar fapte reale (Hawayo Takata)
Inţelepciune şi Adevar (Hawayo Takata)
Ştiinţa şi Arta (Hawayo Takata)
Energia Spirituala a Forţei Vieţii (rev. Joseph Sparti)
Reiki este Dragoste, Compasiune, Armonie, Adevar, Incredere şi Lumina.
In Reiki nu veţi folosi propria dumneavoastra energie, ci fluxul energiei universale a vieţii, care va fi canalizat spre cei din jurul dumneavoastra prin intermediul mainilor, ochilor, suflului sau intenţiei. Citeste mai departe!

 

 

johreiJohrei = Un cuvant japonez, cea mai simpla traducere a lui este “spirit purificator”

Johrei = O combinatie a energiilor Focului si Apei (Soarele si Luna), sursa sa fiind Bodhisattva Kannon ( Kwan Yin, Qwan Yin, Quan Yin)

Johrei = O metoda de vindecare folosind aceasta energie compusa, care poate fi trimisa oriunde in spatiu si timp

Johrei = O cale de trezire spirituala, de realizare a Sinelui(unde efectele vindecarii devin secundare si automate) – un indemn la aprecierea frumusetilor naturii si artelor – un indemn la a opta pentru o alimentatie naturala si sanatoasa. Citeste mai departe!

 

 

 

 

munay kiMunay Ki: Sintagma “Munay Ki” provine dintr-un cuvant din limba Quechua si inseamna “Te iubesc” sau “Fii asa cum esti”. Termenul de “Munay Ki” desemneaza cele noua ritualuri de initiere prin care o persoana devine inteleapta si puternica, cu constiinta si acceptarea faptului ca exista un Creator al tuturor. Cele noua ritualuri sunt comune tuturor traditiilor samanice, desi ele sunt exprimate in forme si stiluri diferite in diferite culturi. Ele au fost aduse in cele doua Americi de catre primii vraci si samani- femei si barbati – care au strabatut stramtoarea Bering dinspre Siberia, in timpul perioadei glaciare, in urma cu aproximativ 30000 de ani. Acesti calatori neinfricati erau din poporul Laika, pastratorii vechilor cunostinte si mistere ale pamantului.

Profetiile vechi incase vorbesc despre acest timp prezent, raportat la istorie, ca despre o perioada de mari transformari, un timp propice pentru mutatii extraordinare in lume. Aceste profetii prezic aparitia unui nou om pe planeta – o persoana puternica si inteleapta, care s-a eliberat de frica si traieste intru natura sa eterna, cu acceptarea faptului ca o instanta suprema transcendenta guverneaza intreaga creatie, din care el este parte.

Ritualurile Munay Ki sunt “codurile” pentru noul om, cunoscut si sub numele de “homo luminosus” sau “fiinta de lumina”. Munay Ki desemneaza noua mari ritualuri de initiere care provin de la vechii membrii ai poporului Laika, femei si barbati deopotriva, cunoscatori ai secretelor terapeutice de mult uitate de omul modern. Citeste mai departe!

 

 

 

astrologieAstrologie si Numerologie:  “Cosmosul este un urias organism viu din care facem parte. Soarele este marea inima ale carei impulsuri strabat arterele noastre minuscule. Luna este imensul sistem nervos care ne face sa ne cutremuram intotdeuna. Cine poate sti care sunt efectele lui Venus sau Saturn asupra noastra ? Dar toate acestea reprezinta la un loc o forta vitala majora care ne strabate tot timpul.” (D. H. Lawrence)

“Astrologia trebuie recunoscuta intru totul de catre psihologie, fara nici un fel de exceptie, pentru ca astrologia este insumarea intregii cunoasteri psihologice a antichitatii.” (C.G. Jung)

“Un doctor care nu stie nimic despre astrologie nu se poate autointitula doctor…Exista o curgere comuna , o respiratie generala , toate lucrurile sunt legate unul de celalt.” (Hippocrates)

“Cea mai pertinenta experienta … cea a influentarii naturii sublunare (umane) de catre conjunctiile si aspectele planetelor, a ajuns la mine si mi-a fortat barierele scepticismului.” (Johann Kepler). Citeste mai departe!

Share Button